Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

5 juni Culturele Zondag: Utrecht Centraal

Events02/06/2017

Op Pinkstermaandag 5 juni zet muziekstad Utrecht de deuren open tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke stadsfestival Utrecht Centraal. KENSINGTON IS TOEGEVOEGD AAN DE LINE-UP!

Op Pinkstermaandag 5 juni zet muziekstad Utrecht de deuren open tijdens de eerste editie van het gratis toegankelijke stadsfestival Utrecht Centraal.

Op deze Culturele Zondag zijn in de hele binnenstad én daarbuiten optredens van honderden Utrechtse muzikanten in alle denkbare genres, in onverwachte crossovers en op bijzondere plekken. Daarnaast bevat het programma lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, speeddate sessies en een muziekmarkt.

Ook in Hoog Catharijne vinden bijzondere optredens plaats.

Kensington is toegevoegd aan de programmering
Op Pinkstermaandag 5 juni geeft de Utrechtse rockband aan het einde van de middag een gratis toegankelijk pop-up optreden.
Exacte details over de locatie en tijdstip worden op de dag zelf bekend gemaakt via social media.

Holland Baroque & Eric Vloeimans - Opening Utrecht Centraal

Stijlkamer - 12:00-12:30

Vergeten schatten uit de barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De melodieuze en funky tonen van Eric Vloeimans versmelten met de snorrende oude muziek van onder anderen Scarlatti, Bach, Händel en Purcell tot een heel nieuw genre.

Ligeti’s Poème symphonique - 100 metronomen in nieuw licht

Stijlkamer - 13.00-13.15, 15.00-15.15, 16.00-16.15, 17.00-17.15

Gaudeamus gaat oude klassiekers uit de nieuw gecomponeerde muziek weer op het podium brengen. In 1963 ging dit legendarische

werk van Ligeti in première tijdens de Gaudeamus Muziekweek. De opvoering leidde tot protesten in de zaal en op nationale televisie: een concert

zonder muzikanten? In de pas geopende Stijlkamer van Hoog Catharijne tikken 100 metronomen, uitgelicht vanaf het nieuwe LEDplafond.

De mechanische metronomen worden door 10 spelers opgewonden en ingesteld op een eigen tempo. De willekeurige manier waarop de klankdichtheid afneemt maakt het luisteren tot een hypnotiserende ervaring.

 

Pierrot Lunaire 2.0

Groot videoscherm bij entree stationszijde, t.o. Blokker - 13:00-13:30, 14:00-14:30

Pierrot Lunaire 2.0 is een unieke performance in een interactieve installatie, geïnspireerd op 19eeeuwse poëzie en 20e-eeuwse muziek. De Pierrot, gezongen en gespeeld door Ekaterina Levental, wordt een magiër die het beeld met beweging bestuurt.

 

U Jazz presenteert: Utrechtse Jazz Archipel

Stijlkamer 14:00-14:30

Wat gebeurt er als je top-jazzmuzikanten bij elkaar zet en muziek gaat maken? De één met roots in de wereldmuziek of bigband, de ander met cross-over ervaring in de hiphop. Dat vroegen meerdere Utrechtse muzikanten zich af en 5 juni is de kick-off van een ‘klein’ orkest van 11 man/vrouw. Zij spelen composities van elkaar, speciaal bewerkt voor deze bezetting, met veel dynamiek en toeters en bellen.

 

MIRLITON THEATER

Boven Clarenburg (ingang Xenos/Zeeman)

Mondo Leone's Feest der Herkenning

Leon Giesen (Mondo Leone) - 12:00-12:30, 14:00-14:30

Meesterverteller, muzikant en filmmaker Leon Giesen neemt je mee in zijn kijk op de wereld. Voor Utrecht Centraal heeft hij zijn mooiste parels opgepoetst. Muziek en film gaan hand in hand en maken schijnbaar gewone zaken bijzonder.

Sured

Sjoerd Raaymakers - 13:00-13:30

De Utrechtse Sured maakt fijne popliedjes geïnspireerd door Ed Sheeran. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘de beste singer-songwriter

van Utrecht’, en geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke stemgeluid.

 

Verhalen over Mirliton

15:00-15:45

Utrecht-kenners Ronald Besemer en Go Bruens spreken over de geschiedenis van Hoog Catharijne, de luister van het oude Mirliton

Theater, van vroeger en de laatste jaren. Met beeldillustraties.

 

Erny Green - 16:00-16:30

Al 25 jaar op de planken. In de 80's klom de jonge rebelse New Wave zanger via een bestaan als straatmuzikant op tot o.a. het fameuze

CBGB´s in New York. Met tien albums op zak is de van oorsprong Achterhoeker een vaste waarde in de Utrechtse muziekscene.

Volg Culturele Zondagen op Facebook, Instagram en Twitter mee (#czutrechtcentraal en #cznl)

Door

Ander nieuws

Top