Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

ALLE HENS AAN DEK!  

Nieuws26/08/2019

Boten en schepen, met piraten en zeerovers of gewoon zeemanslieden. Rotterdam staat op 6, 7 en 8 september weer in het teken van De Wereldhavendagen. Aan het water geniet je van excursies, rondleidingen en demonstraties en er is een speciaal kadeprogramma samengesteld. Maak je tocht compleet met een bezoek aan de Markthal: hier vind je de lekkerste visgerechten én leuke activiteiten!    

Vis in alle vormen
Als je aan de zee denkt, dan denk je aan.. juist, vis! Bij Andalus Fish haal je een lekkerbekje, verse haring met uitjes of een portie kibbeling. Toe aan een volledige lunch? Op het dakterras van deze visspecialist kun je genieten van visschotels, vissalades en zelfs verse vispizza.

Royale keuze
Een visspeciaalzaak in Rotterdam, een perfect combinatie. Royal Fish biedt je alle soorten vis van groot tot klein. Je vindt hier kabeljauw, scholfilet en zalm, maar ook calamaris en oesters. De gerechten en lekkernijen kunnen zowel aan de kraam worden gegeten als mee naar huis worden genomen. Klein geheim: je kunt hier ook mosselen eten!

Arabische invloeden
Pak de volgende boot en vaar met ons mee op ontdekkingstocht naar het Midden-Oosten. 1001 nachten genieten van heerlijk Arabisch eten doe je bij Bab Tuma. Zij serveren je de lekkerste vlees en kipgerechten, alleen al de vier verschillende tajines laten je watertanden. Echte zeerovers kijken verder naar het fish & chips menu, bestaande uit meer dan tien overheerlijke gerechten. De keuze is enorm!

Op z’n Japans
Vis op een andere manier? Dan zou je voor sushi kunnen kiezen. In de Markthal vind je twee horecazaken die gespecialiseerd zijn in het bereiden van de beste nigiri, semaki en gunkan. Geen idee wat deze gerechten inhouden? Bezoek dan eens Sumo of Sushi Sushi en dompel je onder in de Japanse manier van visbereiding. 

Activiteiten in de Markthal
Gedurende de Wereldhavendagen is er van alles te doen voor jong en oud. Wat dacht je van jezelf verkleden in de maritieme verkleedkist? Of toch liever een stoere tattoo? In samenwerking met World Port Busker Festival zijn er ook diverse optredens van internationale straatmuzikanten.

Schip ahoy!

Door

Ander nieuws

Top