Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Act For Good evenement “Een dag zonder winkeltasjes”

24/10/2019

Op vrijdag 25 oktober 2019 vindt het evenement “Een dag zonder winkeltasjes” in het teken van Act For Good plaats in Alexandrium Shopping Center.

Tijdens deze dag gaan de deelnemende winkels* aan hun klanten voorstellen om een winkeltas te weigeren bij een aankoop. Dit met het doel om zo recyclen te stimuleren en de wereld beter te maken. Voor ieder geweigerd winkeltasje doneert Klépierre uit naam van Alexandrium Shopping Center vijftig cent aan Stichting ALS Nederland. Deze stichting is gekozen door de trouwe Facebookfans van Alexandrium Shopping Center.

Gedurende de dag staat Stichting ALS Nederland op het Hema plein met een leuke give away actie! Daarnaast is er voor de bezoekers die deelnemen aan dit initiatief, door een eigen winkeltas mee te brengen, een ‘wall of fame’ gemaakt. De bezoekers kunnen een polaroidfoto laten maken, deze op de wall plakken en dit delen via social media.

Alexandrium Shopping Center kijkt ernaar uit om met samen met de bezoekers, deelnemende winkels en Stiching ALS Nederland het Act For Good evenement een waar succes te maken!

Deelnemende winkels:

 1. Aktiesport
 2. Livera
 3. Name It
 4. The Athlete’s Foot
 5. Sporthuis Pim Doesburg
 6. Jeans Centre
 7. Paprika
 8. Expresso
 9. Didi
 10. The Body Shop
 11. Pim Sneakers
 12. Ecco
 13. Nelson premium
 14. Only & Sons

 

Over Stichting ALS Nederland

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren.

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor 1500 patiënten in Nederland nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Ander nieuws

Top