Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Bram Ladage organiseert het Aardappel Oogst Festival in hartje Rotterdam

Events05/10/2019

Rotterdamse patatkoning doneert opbrengsten aan de Voedselbank Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival in hartje Rotterdam. Tijdens dit evenement zijn alle patatliefhebbers welkom om te ontdekken hoe de beroemde frietjes van de Rotterdamse patatkoning aan zo’n bijzonder lekkere smaak komen. Jong en oud krijgen niet alleen de kans om de herkomst van de patat te achterhalen, maar ook om zelf aan de slag te gaan met het rooien, schillen, hakken en bakken van een écht Brammetje. Om alle Rotterdammers te laten genieten van een Brammomentje, verkoopt Bram Ladage speciale patatbonnen tijdens het festival. De totale opbrengst hiervan zal tijdens een officieel moment worden overhandigd aan de Voedselbank. 

Een ambachtelijk Brammetje
Een Brammetje is niet zomaar een patatje. Het is geen fabrieksproduct, maar een lekkernij die op ambachtelijke wijze wordt bereid. Het World Food Festival staat in het teken van regionale producten: de perfecte gelegenheid voor de Rotterdamse patatkoning om haar fans kennis te laten maken met de productie, bewerking, vervoering en recycling van haar frietjes. Alle festivalgangers zijn natuurlijk ook in de gelegenheid om te proeven. Met de nadruk op álle festivalgangers. “Het is niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend om een Brammetje te kopen. Om de armoedegrens een warm hart onder de riem te steken, doneren we dit jaar graag een mooi bedrag aan de Voedselbank. Op deze manier kan elke Rotterdammer genieten van onze lokale trots!”- aldus Rocco Ladage.

Brambassadeurs in het zonnetje
Hoewel de friet het belangrijkste festival ingrediënt is, is een feestje niet compleet zonder muziek. Daarom is er ook gedacht aan een podiumwagen met veel leuke artiesten die de echte festivalsfeer teweeg zullen brengen. Op vrijdag 11 oktober zullen er maar liefst 252 eregasten aanwezig zijn tijdens dit evenement, dit zijn basisschoolleerlingen die alles leren over het proces van aardappel tot zak patat.

Bram Ladage en het #BRAMMOMENTJE

Bram Ladage is in 1967 begonnen met een patatkraam op de Rotterdamse markt en inmiddels uitgegroeid tot een sterke formule met 31 winkels in Zuid-Holland. Het familiebedrijf heeft een eigentijdse en herkenbare aanpak welke zich laat kenmerken door de pijlers: vers, snel, smakelijk én betaalbaar. Bram Ladage is in 2018 begonnen met de introductie van het #BRAMMOMENTJE. Hiermee daagt de fritesformule iedereen uit om hun favoriete Brammoment te delen op sociale media.


Over het World Food Festival
Het World Food Festival is een initiatief  van de gemeente Rotterdam en een publieksfestival gericht op de reis van ons voedsel. Tijdens het festival laat WFF mensen kennismaken met de vele aspecten van het eten dat in de regio wordt geproduceerd, bewerkt, vervoerd, gegeten en gerecycled. De hele keten is hier aanwezig: van zaadje tot afvalverwerking. Door ervaringen te delen maken we de nieuwsgierige consumenten bewust van de enorme impact van onze voedselindustrie.

Ander nieuws

Top