Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Casting Elite Model Look 2016 groot succes

Events31/05/2016

De Elite Model Look Nederland Castingdagen in Hoog Catharijne waren weer een doorslaand succes. Meer dan 1000 jongens en meiden van 14 tot 22 jaar betraden afgelopen weekend de catwalk. Voor 36 meiden en 9 jongens kwam aan het einde van de zaterdag en zondag goed nieuws. Zij gaan door naar de halve finale.

De kandidaten kwamen uit alle hoeken van het land. Tientallen gingen door naar de volgende ronde en kregen hun eerste Elite Model Look fotoshoot. Op zaterdag gingen 5 jongens en op 15 meiden door naar de halve finale en op zondag nog eens 5 jongens en 21 meiden. Alle 45 bezitten ze fotogenieke kwaliteiten en een natuurlijke schoonheid; onderdelen waarop werd beoordeeld. Ook werd gekeken naar de potentie om jezelf te kunnen vormen naar de vraag van de huidige modetrends. Kortom: de voor Elite zo kenmerkende combinatie van professionaliteit, elegantie en schoonheid.

Catwalktraining en goodiebags
Traditiegetrouw was er in Hoog Catharijne voorafgaand aan de castings een catwalktraining. Hier kregen kandidaten tips over hoe je het beste loopt, poseert en jezelf presenteert.
Ook kregen alle deelnemers een speciaal voor de gelegenheid gevulde goodiebag, met het magazine Fashionista en te gekke kortingsbonnen, samples en acties van winkels in Hoog Catharijne.

Halve finale en bootcamp
De halve finale vindt plaats op 2 juli bij het prachtige Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hier strijden de geselecteerde modellen in spé om een plek in de nationale finale. Uiteindelijk gaan 10 jongens en 10 meisjes door naar de landelijke finale. Na de halve finale worden zij tijdens de bootcamp op 3 juli begeleid door het team van UNDISPUTED.COM. De Elite Model Look Nederland 2016 National Final Show - oftewel de landelijke finale - vindt in samenwerking met Mercedes-Benz FashionWeek plaats op zondag 10 juli in de Gashouder te Amsterdam.

Over Elite Model Look
Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en vindt dit jaar voor de 33e keer op rij plaats. Elite Model Look trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit 800 steden, 40 landen en vijf continenten en biedt jongens en meisjes een unieke kans om binnen te treden in de modellenwereld. Elite Model Look was het startpunt van de carrière van supermodellen zoals Cindy Crawford, Gisele Bündchen en vele andere gevestigde namen. Ieder jaar werkt Elite Model Look Nederland samen met een goed doel. Dit jaar slaat ze handen ineen met stichting NietBlind om aandacht te vragen voor wetenschappelijk onderzoek naar blindheid en slechtziendheid.

Ander nieuws

Top