Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Colour trend 2016

Inspiratie26/01/2016

Elk jaar verkiest kleureninstituut Pantone dé trendkleur van het jaar. Inmiddels is de kleur voor 2016 bekendgemaakt, of beter gezegd kleuren, want het zijn er nu maar liefst twee!

Elk jaar verkiest kleureninstituut Pantone dé trendkleur van het jaar. Inmiddels is de kleur voor 2016 bekendgemaakt, of beter gezegd kleuren, want het zijn er nu maar liefst twee! De roze tint ‘Rose Quartz’ en het koel blauwe ‘Serenity’ zijn de gelukkige winnaars. Consumenten zoeken volgens het kleureninstituut naar welzijn en mindfullness, en daarom zijn deze twee kleuren als tegengif voor hedendaagse stress gekozen: “Vriendelijke kleuren die voldoen aan onze psychologisch verlangen naar zekerheid en veiligheid”, aldus Pantone. Rose Quartz, is naar inzien van de experts een dwingende maar ook vriendelijke kleur die compassie en een gevoel van kalmte uitdrukt. De blauwe tint Serenity, brengt volgens hen een kalmerend effect en gevoelens van verademing en ontspanning naar boven, zelfs in turbulente tijden. Of misschien zelfs juíst in turbulente tijden, waar we tegenwoordig gevoelsmatig in verkeren.

Nu dat deze tinten verkozen zijn tot dé kleuren van het jaar gaan we ze hoogstwaarschijnlijk overal terugzien; van het interieur tot op de catwalk en in het straatbeeld. Als je het ons vraagt dus ook de hoogste tijd om onze garderobe hiermee aan te vullen! Om jou een vermoeiende zoektocht naar items te besparen hebben we vast een fijne selectie gemaakt van producten die wat ons betreft niet in jouw kast mogen ontbreken. 

Je vindt het lijstje met onze favoriete spullen hieronder. Een beetje zen in onze (kleding)collectie kan namelijk nooit kwaad, vind je ook niet?
1. Etos: Essie spaghetti strap €9,99
2. Mango: wollen jas met zakken €59,99
3. Zara: Minicitybag €29,95
4. Van den Assem: Michael Kors Shopper Sky €325,00
5. Etos: Essie Lapiz of luxury €9,99

Ander nieuws

Top