Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Culinaire tour door Europa in één dag!

06/08/2019

In Berlijn heb je Markthal IX, in Kopenhagen de trendy Torvehallerne, Mercado de San Miguel siert Madrid en in Lissabon vind je de Mercado da Rebeira. Maar nergens in Europa vind je een overdekte Markthal zoals in Rotterdam. Geen tijd om op vakantie te gaan deze zomer? Geniet van een food trip door Europa in één dag.

Hollandse glorie
Van Hollandse kaas, heerlijke kroketjes, stroopwafels en natuurlijk de nieuwe haring; je vindt het allemaal in de Markthal. Start je trip door Europa in eigen land en geniet van de lekkernijen bij

Royal Fish/Andalus Fish, Het Kroket Loket, Van Drunen kaas en Goudstroop.

Portuguese delicatessen
De Portugese keuken staat vooral bekend om haar sardines, maar kent tevens een bijzondere lijst van delicatessen. Denk bijvoorbeeld aan lula (inktvis), robalo (zeebaars), vitela (gestoofd rund) en ken jij de lekkernij ‘Pastel de Nata’ (pasteitje met room) al? Deze koop je bij Adega!

Italiaanse passie

Verse pasta’s, antipasti, Italiaanse lekkernijen zoals cannoli en wijnen. Con amore, want niet alleen eten op zich is in de Italiaanse en Siciliaanse cultuur belangrijk, ook de bereidingswijze, de ingrediënten en de passie waarmee het gemaakt wordt. Kom jij een lekkere verse pasta of pizza bestellen bij Pastabar Sicily, Jamies Italian en Arjaa’s? La dolce vita!

Franse allure
Het wordt niet voor niets Pays de la gastronomie genoemd. En ook al spreek je geen Frans, het is wel duidelijk dat je hier moet zijn als smulpaap. Brood met Franse allure beleg je niet zomaar, een glaasje dessertwijn voor bij de Plateau de fromages en heerlijke franse macaron maken je food trip door Frankrijk compleet. Kom langs bij Monsieur Saucisson, de Patissier en de Volkslust.

Spaans temperament

Tapas, paella, sangria… loopt het water al in je mond? Lekker eten is in Spanje echt geen kunst. De verfijnde Spaanse keuken is een ware sensatie voor de smaakpapillen en laat je afreizen naar het land van zon en zee. Bij 21 pinchos bestel je de lekkerste pinchos en bij Basq Kitchen ervaar je de Spaanse keuken op z’n best!

De Markthal is een gebouw uniek in zijn soort. Niet alleen qua vorm maar vooral vanwege het bijzondere plafond: de Hoorn des Overvloeds. Zo indrukwekkend zag je het zelden. De kleurige beschilderingen, je blijft ernaar kijken. Het wordt zelfs ‘De Sixtijnse kapel van Rotterdam’ genoemd. Kom jij een dagje op vakantie?

Door

Ander nieuws

Top