titleNewsletter.newsletter

Geslaagde Urban Culture Run

Events29/08/2017

Op zondag 3 september 2017 vond als kick-off van het Uitfeest de tweede editie van de Urban Culture Run Utrecht plaats. De ruim 1100 deelnemers liepen langs en door unieke historische gebouwen, binnentuinen, hofjes én door Hoog Catharijne.

Op zondag 3 september 2017 vond als kick-off van het Uitfeest de tweede editie van de Urban Culture Run Utrecht plaats. De Utrechtse binnenstad met zijn karakteristieke grachten en cultuurhistorische gebouwen vormden het decor voor deze bijzondere loopervaring van 10 km. De ruim 1100 deelnemers liepen langs en door unieke historische gebouwen, binnentuinen en hofjes.

Het parcours voerde langs diverse highlights van Utrecht. De start en finish vonden plaats voor het nieuwe Stadskantoor van Utrecht en vervolgens liepen de deelnemers via de nieuwe Stadspromenade van het Centraal Station Utrecht door het vernieuwde Hoog Catharijne.

Eenmaal in de binnenstad liepen de deelnemers door het cultuurhistorische hart van Utrecht waarbij ze de meest bijzondere plekken van de stad doorkruisde. Dwars door Kytopia (voormalige Tivoli) en door de binnentuin van Karel V, het Catharijneconvent en de Kloostergang van de Domtuin, maar ook de werfkelders van ‘In De Ruimte’ en de Winkel van Sinkel ontbraken niet.

Ander nieuws

Top
Top