Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Hackaton 'tweezaamheid' op 3 oktober 2019

Events01/10/2019

Het signaleren van iemand die vereenzaamd of eenzaam is, is complex. Omdat eenzaamheid een groeiend probleem is in de stad Utrecht heeft de Utrechtse uitdaging ervoor gekozen om in 2019 het thema eenzaamheid te omarmen. Daarom gaat de Utrechtse Uitdaging samen met ondernemers, Utrechters en maatschappelijk organisaties oplossingen bedenken voor dit specifieke probleem en hier ook concrete acties en opvolging aan verbinden. 

Om op concrete oplossingen te komen organiseert de Utrechtse Uitdaging op 3 oktober, in de week tegen de eenzaamheid, in de Stadskamer in Hoog Catharijne, vijf parallelle hackathons. Iedere hackathon  gefocust op een andere doelgroep maar beantwoord dezelfde hoofdvraag: Hoe vinden en bereiken wij in Utrecht mensen die in eenzaamheid leven? Graag willen wij jouw ondernemerschap, kennis en expertise bevragen om eenzaamheid terug te dringen in Utrecht. Want 42% van de Utrechters vanaf 19 jaar voelt zich wel eens eenzaam en 11% zelfs zeer eenzaam. Het kan iedereen overkomen. Eenzaamheid is een probleem dat zich voordoet in verschillende doelgroepen, niet alleen bij ouderen en heeft vaak verschillende vormen en oorzaken.

De doelgroepen zijn: Ouderen, jongeren, ZZP’ers, mantelzorgers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Locatie: Stadskamer in Hoog Catharijne

Programma   

13.00 - 13.10 uur Welkomstwoord en uitleg Hackaton en programma: Kennismakingsronde deelnemers (wie is wie)   

13.10 - 13.20 uur Probleemschets eenzaamheid in Utrecht

13.20 - 13.30 uur Pitch stakeholders over hun hulpvraag 2 minuten pitch - Dringende vragen beantwoorden, de rest kan in de hackaton   

13.30 - 17.30 uur Start hackaton

15.00 - 15.10 uur Time out en plenaire 

17.30 uur Stop Hackaton   

17.45 uur Pitches oplossingen - Elk team pitcht een oplossing + actieplan  

18.15 uur Afsluiting en dankwoord Wethouder Maarten van Ooijen

18.30 uur Borrel   

Hackaton

Voor wie?

Voor iedereen

Ander nieuws

Top