Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Het Nederlands Film Festival Open Huis

Nieuws09/09/2019

Tijdens de 39e editie van het festival wordt de Janskerk in Utrecht voor drie avonden omgetoverd tot een bijzondere bioscoop: NFF Open Huis. Van maandag 30 september tot en met woensdag 2 oktober 2019 worden De Libi, de documentaire Ring Of Dreams en De Dirigent vertoond.

NFF Open Huis is een openbaar programmaonderdeel dat in samenwerking met Centrummanagement Utrecht (CMU), de overkopelende organisatie achter de vijf Utrechtse centrumkwartieren, wordt georganiseerd met ondersteuning van het Elise Mathilde Fonds. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober 2019.

Maandag 30 september: De Libi (speelfilm)

Bilal, Gregg en Kevin, drie jongens van zeventien uit een Amsterdamse buitenwijk kunnen niet wachten tot het echte leven begint. Na de eindexamens gaan ze vliegen! Als ze tijdens de zoveelste saaie schooldag door een groepje meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in de fameuze nachtclub Jimmy Woo te ontmoeten, zetten ze alles op alles om daar binnen te komen. Shady El-Hamus' speelfilmdebuut is een energieke roadtrip vol humor en grenzeloos optimisme. De filmtitel is straattaal voor 'het leven'.

Dinsdag 1 oktober: Ring of Dreams (gaat in première tijdens het festival)

In een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen, traint Tengkwa een nieuwe generatie show-worstelaar superhelden. Met een kleine kans op roem en glorie en weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de die-hards slagen. Ring of Dreams vertelt het verhaal van vechten voor je dromen tegen de achtergrond van onze saaie dagelijkse levens.

Woensdag 2 oktober: De Dirigent (speelfilm)

Amerika, 1926. De Nederlandse, 24-jarige Antonia Brico emigreerde als kind met haar ouders naar Amerika. Daar wordt haar ambitie om dirigent te worden door niemand serieus genomen. Via haar geboorteland en de beroemde dirigent Mengelberg belandt ze uiteindelijk in Berlijn. Daar blijkt ze als vrouw meer kans te maken op het concertpodium. Maar juist als haar ster rijzende is, zet de liefde van haar leven Antonia voor het blok. Gebaseerd op het leven van de eerste vrouw ter wereld die grote symfonieorkesten dirigeerde.

 

Houd onze Facebook in de gaten om kans te maken op kaarten voor het NFF Open Huis!

 

 

Janskerk

Ander nieuws

Top