Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

In de Nieuwspeper! De make-uptrends volgens Koen van Dijk

Events27/10/2016

Tv-personality en Rotterdamse visagist Koen van Dijk is tijdens Fashion Weekend aanwezig in Alexandrium Shopping Center en geeft meerdere workshops. De Nieuwspeper heeft ter aankondiging van Fashion Weekend een mooi interview gehouden met de Rotterdamse bekendheid. Wie is Koen, wat gaat hij dit weekend doen en wat zijn zijn verwachtingen?

“Smokey eyes zijn altijd goed. Daar kun je zelfs je boodschappen mee doen.”

Koen Pieter van Dijk (23) gaat het voor de wind. Het hilarische tv-programma Niet lullen maar poetsen bleek een fijn opstapje naar een serieuze televisiecarrière. Zo zal Koen zeker tongen losmaken voor zijn deelname aan het nieuwe televisieprogramma Queens of the jungle. Hij ontdekt met zeven kandidaten in het oerwoud wat puur natuur letterlijk betekent. Net terug van de opnames in Panama maakt hij zich alweer op voor het Fashion Weekend in Alexandrium Shopping Center Rotterdam, waar hij zijn kwaliteiten als visagist gaat tonen. Wat kunnen we van Koen verwachten?

Ik wilde als kind al beroemd worden, danser, iets met televisie. Het idee om visagist te worden kwam pas later. Ik deed 3,5 jaar modellenwerk in Parijs en Milaan. Daar kwam ik in aanraking met visagisten. Zij inspireerden mij om een goede opleiding te gaan volgen. Ik koos voor House of Orange van John Kattenberg. Hij deed onder meer grote modeshows van Armani en Comme des Garçons en werkt voor Vogue. Zijn aanpak spreekt mij aan: je inleven in de persoon die je opmaakt. Ik leerde tijdens de opleiding om goed naar een gezicht te kijken, om vervolgens tijdens de visagie de gebaande paden te verlaten.

Het doel van visagie is de mooiste versie van iemand naar boven halen. Dat ga ik ook tijdens het Fashion Weekend laten zien. Ik doe demo’s met strobing,om te laten zienwelk effect deze techniek heeft op de uitstraling van het gezicht. Strobing is een milde vorm van contouring. Bij contouringmoet je echt weten wat je doet, anders zie je eruit als een indiaan op oorlogspad. Strobing geeft een ingetogener resultaat omdat je vooral met highlights die delen van het gezicht accentueert waar het licht van nature op valt. Met bijvoorbeeld highlights op de neus en de jukbeenderen krijgt het gezicht een frisse, sprankelende uitstraling.

Uiteraard ga ik ook werken met de kleuren die dit najaar en tijdens de winter domineren en laat ik de mogelijkheden van crème blush zien. We gaan minder poederen!

Je ziet nog steeds veel vrouwen blozend bruin opgemaakt. Maar ik heb nog nooit een vrouw bruin zien blozen! Daarom adviseer ik geen bronzer op de konen op te brengen, wel op de kaaklijn, de slapen, de haargrens en op het voorhoofd. Zo vallen deze delen van het gezicht minder op. Op de wangen zet ik een roze tint of een blush met een lichte beachtint, voor een meer natuurlijke uitstraling. Met blurren, vervagen, net zoals in Photoshop, kun je het gezicht zachter maken. Je legt een fluwelen laag over de make-up.

Ik begrijp niet dat meisjes van 16 zich dik in de make-up zetten. Je bent op die leeftijd al natuurlijk mooi van jezelf. Ze laten zich gek maken door girls als Kylie Jenner. Opgespoten lippen, dat kan later altijd nog.

Heb je een wat oudere nek, stop dan met de voedende crème niet bij de kaaklijn. Smeer lekker door en breng daarna een vleugje foundation op met een poeder in de kleur van je huid. Kies je voor een donkere teint, dan zal de nek eruitzien als een pannenkoek.

Wat ik zelf ’s nachts gebruik? Even in de badkamer kijken. Een goed reinigende melk en een hydraterende nachtcrème. Dit zijn qua gezichtsverzorging de musthaves die niet in je beautyregime mogen ontbreken. Ik zou kiezen voor merken die de focus hebben op een gezonde en verzorgde huid en die je kunt vinden in de betere parfumeries als Douglas en ICI Paris. Als je een gezonde huid hebt of wilt houden, dan slaap je genoeg en drink je voldoende water.

Nederlandse mannen maken zich nog steeds spaarzaam op. Bruin zijn zonder zonnen en aanstipstiften om een puistje te maskeren, dat lukt nog wel. Maar bij de hipsters is wel aandacht voor kleding en de verzorging van het gezichts- en hoofdhaar. Het zijn old school dandy’s. Met make-up wordt het snel te gelikt, het past ook niet bij zo’n vent met een baard.

De Rotterdamse vrouw straalt doorgaans onafhankelijkheid uit. Ze ziet er goed uit. Haar make-up is wel buurtgebonden. ‘Hillegersberg’ gaat vol in de make-up, in Kralingen maken vrouwen zich veel ingetogener op. Het is daar snel te veel. Op Zuid wordt vaak voor hardere kleuren gekozen. Mijn voorkeur? Hillegersberg, ik hou van een glamourachtige uitstraling. Ik kijk erg uit naar de make-up die de dames dragen tijdens het Fashion Weekend!

Ik koop mijn kleding vooral in Parijs, Antwerpen en Milaan. Da’s een gevolg van mijn modellenwerk. In Rotterdam bezoek ik Nen Xavier in de Van Oldebarneveltstraat, een fijne boetiek met ingetogen, nauwkeuig afgewerkte Scandinavische kleding, gemaakt van mooie stoffen. Basics zijn de basis, de wereld is al druk genoeg voor vrouwen en mannen!

Ik zit vooral chronisch op het terras. Kun je lekker mensen kijken. Ik probeer vaak nieuwe zaken uit, maar blijf wel trouw aan vaste plekjes waar ik me op mijn gemak voel. Zoals Abrazo op de kop van de Weissenbruchlaan. Ook Pierre in de Pannekoekstraat is een favoriet. Daar komt een gezellig, gemengd publiek. Vlakbij zit Bokaal, een tof stadscafé waar ze fijne hapjes serveren. Voor een lunch ga ik naar Nostra op de Van Oldenbarneveltstraat, een ouderwets goed adres waar nette, gezellige mensen komen. Ze schenken opvallend goede wijnen, die je ook kunt drinken tijdens de high wining. Voor cocktails bezoek ik af en toe Dr. in het Scheepvaartkwartier en Ballroom in de Witte de Withstraat. Overigens heb ik niet zoveel met die straat, vind ’m een beetje stoffig. Als ik echt ga dineren, dan het liefst bij Fred en Las Palmas van Herman den Blijker vanwege het lekker Rotterdamse sfeertje.

Geheime uitgaansadresjes? Die geef ik uiteraard niet.Dan zijn ze niet meer geheim. Je moet je netwerk in de gaten houden, dan hoor je vanzelf waar het leuke feestje is.

Door

Ander nieuws

Top