Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Jong Ondernemers Markt 2019 in Hoog Catharijne

15/03/2019

Op zaterdag 16 maart stonden er in Hoog Catharijne kraampjes van studentondernemers, want het was weer tijd voor de jaarlijkse Marktdag Midden-Nederland en Noord-Holland van Jong Ondernemen. De studenten zijn dit schooljaar hun eigen bedrijf gestart en verkochten tijdens deze Marktdag hun eigen product/ dienst.

16 maart was het zo ver! De Marktdag van stichting Jong Ondernemen in Utrecht. De studenten er alles aan om hun product of dienst aan de man te brengen. Hoog Catharijne in Utrecht werd voor één dag omgetoverd tot een ware jonge ondernemersbeurs. 

De afgelopen maanden hebben de studenten hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun eigen product of dienst. Ze nemen allemaal deel aan het Junior of Student Company programma van Jong Ondernemen. Tijdens dit ondernemerschapsprogramma starten studenten in teamverband een eigen bedrijf op, leiden dat een jaar lang en maken kennis met alle facetten van het ondernemerschap. Daar hoort verkopen natuurlijk ook bij. Om de studentondernemers kennis te laten maken met het verkoopvak, organiseert Jong Ondernemen in het hele land een aantal Marktdagen, waaronder één op 16 maart in Utrecht. Het doel van deze dag was om de studenten te laten ervaren hoe ze hun zelfbedachte en ontwikkelde product of dienst het beste kunnen verkopen.

Gedurende de Marktdag liep er een vakjury rond om de studenten te observeren en gesprekken met hen aan te gaan.  De studentenbedrijven die qua presentatie, klantbenadering en overall concept het meest overtuigend waren, gingen met een geldprijs naar huis.

 

Ander nieuws

Top