Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Laat los bij 'Let Go Depot' van TEDxUtrecht

Events27/11/2015

14 november t/m 13 december: In het Gildenkwartier komt tijdelijk het Let Go Depot van TEDx Utrecht, waar bezoekers een item kunnen achterlaten dat ze willen 'loslaten'. Het doel is om het publiek - geheel volgens het TEDx gedachtengoed - na te laten denken over loslaten. Ook kan je bij het Let Go Depot een ticket aanschaffen voor het TEDxUtrecht-event op 27 januari 2016.

Om het thema 'LET('s) GO!' van de derde editie van het internationale sprekersevent TEDxUtrecht nog meer kracht bij te zetten, is iedereen vanaf zaterdag 14 november tot en met zondag 13 december welkom in het Let Go Depot in winkelcentrum Hoog Catharijne. In deze inspirerende pop-up store wordt vier weken lang het thema LET(’s) GO in praktijk gebracht. 

Betere balans

Tijdens de aankomende editie van TEDxUtrecht staat de vraag centraal hoe we in de Westerse wereld een betere balans kunnen vinden tussen materiële welvaart en mentaal en moreel welzijn. Werk en materiële zaken krijgen voor steeds meer mensen een lagere prioriteit, omdat we meer tijd aan familie, vrienden en ontmoetingen in de eigen buurt willen besteden. Toch worstelen veel mensen nog met de keuzes die ze hierbij moeten maken. TEDxUtrecht geeft sprekers een podium die ons bij deze keuzes kunnen helpen.

Let Go Depot

In Hoog Catharijne wordt een depot gemaakt waar iedereen voorwerpen kunt achterlaten. Alle ingeleverde artikelen worden ter plekke getransformeerd tot bouwstenen van het rode TEDx logo, dat wordt gebruikt tijdens het congres in TivoliVredenburg. Op de website www.TEDxUtrecht.com kun je bovendien de verhalen van de bezoekers van het Let Go Depot lezen.

Red Dot Program

Tijdens de vier weken in het Let Go Depot draait het Red Dot Program. Elke donderdagavond vertellen inspirerende sprekers een verhaal. Op zondagen zijn er speciale workshops. De toegang is gratis, maar er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registreer je daarom via de Facebookpagina van TEDxUtrecht

Meer informatie over het Let Go Depot, aangekondigde sprekers voor TEDxUtrecht en ticketverkoop vind je op TEDxUtrecht. De voertaal van TEDx is Engels.

Donderdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur

1: Evelien Bus (coaching mens en dier) 
Wat wordt er mogelijk als mens en dier op grote schaal gaan samenwerken? Als we in gesprek gaan met de natuur om ons heen? En als we ons bewust verbinden met de plek waar we wonen? Dan worden we geholpen en gedragen en voelen we ons eindelijk helemaal thuis. Evelien Bus is werkzaam als dierentolk en reader, en ze voelt zich verbonden met het sjamanisme. Ze vertelt hoe ze de toekomst voor zich ziet.

2: Frank van der Linde (Extreme Activist) 
Frank will share his crusade as Dutch Activist for a society based on Gross National Happiness instead of Gross National Income. Money is just a tool to be happy. Nothing more and nothing less. However, gaining money has become an end in itself. According to Frank: To be happy, collectively, we need to fight injustice.

3: Daan Westerink (Het nieuwe rouwen) 
Daan Westerink is journalist en rouwdeskundige. Ze schreef meerdere boeken over doorleven na verlies en probeert mensen terug in hun kracht te krijgen. Daan pleit voor een nieuwe manier van rouwen, op je eigen manier met ruimte voor al je emoties, je bent meer dan je verdriet. In het Let Go Depot vertelt ze meer over het nieuwe rouwen.

Intermezzo: Marten de Paepe (singer/songwriter)

  

Zondag 22 november van 12.00 tot 14.00 uur 

Speak like TED door Wendy Rundberg
PLUQ is in 2008 opgericht door Wendy Rundberg. Zij is ervan overtuigd dat iedereen zichzelf goed kan presenteren als je maar weet waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Voor TEDxUTRECHT coacht Wendy de sprekers voor het congres op 27 januari, in deze workshop leer je de basis van spreken voor TEDx.

  

Donderdag 26 november van 19.00 tot 21.00 uur 

1: Sangbreeta Moita (find the speaker within) 
Sangbreeta is an inspirational speaker and speech coach based in The Netherlands. She believes that every individual has the potential to be an amazing speaker, her passion is to transform her audience into powerful communicators of tomorrow- by finding the speaker within.

2: Sabyasachi Sengupta (stress release) 
Sabyasachi known as Saby is a banker with the gift of gab. He is a banker with 7 years of experience, currently working in Treasury department of a major International bank in Amsterdam. Besides a career in banking he is a reputed and award winning public speaker in Europe. And also a guest lecture at universities and other educational institutes. In our Let Go Depot he will touch upon the theme of stress release. 

3: Demitri Schrama (Nieuwe modellen van samenwerking) 
Dmitri Schrama focust met zijn bedrijf op nieuwe manieren van samenwerking en het nieuwe organiseren, samen in plaats van hiërarchisch. Als Humanisticus  is hij geschoold in het werken met groepen. Daarnaast is hij meubelmaker en houten scheepsbouwer.

Intermezzo: Sheryl Careman (singer/songwriter)

  

Zondag 29 november van 12.00 tot 14.00 uur 

Invulling workshop wordt nog bevestigd

 

Donderdag 3 december van 19.00 tot 21.00 uur

1: Sjoerd van der Maaden (stimulerende werkplek voor autisten) 
Specialisterren heeft als doel mensen met een normale of hogere begaafdheid en een stoornis in het autisme spectrum (ASS) economische zelfstandigheid te laten verwerven in de ICT. Op dit moment gebeurt dat vanuit ons eigen testcentrum in Utrecht. Deze lezing wordt gegeven door Sjoerd van der Maaden zal samen met een van de werknemers van Socialisterren komen spreken.

2: Jasper Gabriëlse  (duurzaam ontwikkelde zeep
Jasper Gabrielsen is de ontwikkelaar van Seepje. Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Seepje wast kleren met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Samen met jou wil hij de wereld schoner en mooier wassen!

3: Kila van der Starre (poëzie) 
Kila vertelt over de kracht van poëzie om het levend te maken en van het geschreven blad af te halen. Ze heeft hedendaagse Nederlandstalige poëzie geschreven voor onder andere: Verslagen en Mededelingen van de KANTL, Vooys, DW B, Poëziekrant, Ons Erfdeel, Verzin en op de websites Rekto Verso, 8weekly en CultuurBewust.

4: Pieter van de Glind  (Deelstad Amsterdam) 
Pieter van ShareNL. “De deeleconomie is een snelgroeiend fenomeen. Meer en meer mensen raken vertrouwd met de mogelijkheden die diverse deelplatformen bieden. Dergelijke nieuwe economische modellen zorgen voor veranderingen. Wij geloven in de kansen die de deeleconomie onze samenleving biedt en beseffen tegelijkertijd dat het ook nog in de kinderschoenen staat. Naast de kansen hebben we daarom ook oog voor de uitdagingen. Op deze manier kunnen we de deeleconomie op een goede manier tot volle wasdom brengen. Dit ervaren wij dan ook als onze missie. Wij geloven dat het geheel meer is dan de som der delen, en werken daarom samen met het gehele deeleconomie-speelveld, bestaande uit de deelplatformen, het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en individuen.”

Intermezzo: Mensen zeggen dingen (spoken word)

  

Zondag 6 december van 12.00 tot 14.00 uur 

Into the wild door Camiel Bernaards
Camiel geeft presentatie-trainingen. Daarnaast kan hij het niet laten om regelmatig tijd in de natuur door te brengen. De beste manier om contact te maken met wat belangrijk voor je is, is tijd doorbrengen in de natuur. Camiel deed in 2011 zijn eerste solo (24 uur alleen in de Spaanse bergen). Sinds die tijd organiseert hij jaarlijks weekenden in Nederland voor mensen die meer contact willen met zichzelf en de natuur. Tijdens deze workshop geeft hij handige tips.

  

Donderdag 10 december van 19.00 tot 21.00 uur

1: Souwie de Wijn (relatie therapie voor mens en object)
Souwie is Art and Design History docent aan de HKU. Haar vakgebied is Design Cultures, dit draait volledig om de relaties tussen mensen en objecten. In het kader van het thema Let Go, en afstand doen van objecten, introduceert zij relatie therapie tussen mens en object. Om tegenwicht te bieden en de relatie met objecten bespreekbaar te maken.

2: Yvonne Geurts (Hoe krijg je patiënten uit bed?) 
In het Radboudumc is men dagelijks bezig met de mobiliteit van de patiënt. Mobiliseren is erg belangrijk voor een goed herstel van de patiënt. Maar de patiënt zit vaak ‘gevangen’ in of aan het bed. Dit belemmert de mogelijkheden van de patiënt om in beweging te komen én de mogelijkheden van de fysiotherapeut en andere zorgverleners om de patiënt te helpen mobiliseren. Onderzoekster Yvonne Geurts geeft uitleg in het Let Go Depot.

3: Ruben Jacobs (Filosoferen over ons lichaam)
Ruben Jacobs studeerde Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Afgelopen jaren was hij o.a. als freelance journalist werkzaam voor de VPRO, NTR en diverse (online)bladen. Momenteel is hij docent en onderzoeker aan de HKU waar hij onder andere lesgeeft in Cultuursociologie en Filosofie. Daarnaast is hij als research fellow verbonden aan het Nieuwe Instituut (Rotterdam) waar hij onderzoek doet naar de rol van design in het ‘vermenselijken’ van technologie. Ruben heeft fascinatie voor het lichaam op filosofisch niveau en neemt ons daarin mee tijdens zijn talk.

Intermezzo: Mirco (zingende verhalenverteller)

  

Zondag 13 december van 12.00 tut 14.00 uur

Guerrilla Kitchen door Elise Struyk
Elise Struyk zet zich met haar Guerilla Kitchen in voor het voorkomen van Foodwaste. Van de site: "Peaceful protesting for food waste by providing delicious food for the people prepared with ingredients from local places." In de workshop maken we eten met producten die anders weggegooid zouden worden en gaan we het gesprek aan over verspilling.

Ander nieuws

Top