Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Muziek in Hoog Catharijne tijdens CZ Utrecht Centraal - 3 juni

Events16/05/2018

Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar Hoog Catharijne weer één van de speelplekken van de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Met jazz in de Stijlkamer en Pynarello in de Stadskamer wordt het een muzikale zondag!

STADSKAMER
Pynarello: Klassiek, maar dan anders
16.00 uur & 17.00 uur
Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment. In de Stadskamer van Hoog Catharijne speelt de 31 musici van Pynarello oorwurm Mozart 40 (deel 1 en 4), en het swingende Secret Champ van Jesse van Ruller.

Ragazze Quartet
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
14.00 uur -Felix Mendelssohn Strijkkwartet #2
15.00 uur -Béla Bartók Strijkkwartet #1 deel III
Stijlkamer
STIJLKAMER

RABO NEXT Jazz Orchestra
12.00-12.30 uur
Het Rabo NEXT Stage Jazz Orchestra, is een half jaar gecoacht door professionele en landelijk bekende coaches. Op zondag 3 juni presenteren deze jonge honden zich in een jazzprogramma van allerlei stijlen.

U-Jazz Sessie Band
15.30-16.00 uur
Deze zondag kun je luisteren naar de uitvoering van een weekendworkshop ska! Een swingende groep blazers en hun ritmesectie laten horen wat zij onder leiding van Elsie Reiziger dit weekend hebben geleerd en hoe zij verder komen met hun passie; de muziek.
U Jazz organiseert zes workshops per jaar voor amateurmuzikanten op woensdagavond of in het weekend. Zij tekenen voor groeimogelijkheden in samenspel, improvisatie en muziekstijlen voor verschillende niveaus, gecoacht door een ervaren profmuzikant. 
Jong Jazzy Utrecht
Pierre & Les Optimistes
13.30-14.00 uur
Ze bestaan sinds 2012, maar ze nemen je mee terug naar de jaren ’30. Met een mix van Franse en Duitse muziek, geïnspireerd door de jazzlegendes als Django Reinhardt en Louis Armstrong, spelen ze deze middag hun eigen jazz: gypsy stuff, een kleurrijke en zomerse mix vol energie.

Belangrijke informatie

Wanneer?

03-06-2018

Waar?

Stadskamer & Stijlkamer

Ander nieuws

Top