Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

One Light Stand & Lekker licht

Events24/11/2015

One Light Stand is een samenwerking tussen de HKU en Centraal Museum Utrecht. Een geselecteerde groep studenten presenteert onder begeleiding van de kunstenaars Gabriel Lester, Roland Schimmel, Krista van der Wilk en curator Eelco van der Lingen hun eigen versie van de tentoonstelling Lekker Licht.

De geselecteerde aspirant kunstenaars zijn Ellis Veth, Despina Charitonidi, Hilke Walraven, Kolbrun Inga Gunnlaugsdottir Soring, Liselot Veenendaal, Rood Kok, Heikki Heinonen en Jelle Jongmans van de HKU.

De pop-up tentoonstelling opent donderdag 26 november om 20.00 uur in een leegstaande ruimte in winkelcentrum Hoog Catharijne. De ruimte is te vinden in het kantorencomplex Radboudtoren in Hoog Catharijne.

Volg de opbouw van de tentoonstelling op Facebook.

 

 

Lekker Licht

Lekker Licht is een tentoonstelling over de betekenis van licht in ons leven.

Er is dat moment dat de ogen het eerste daglicht doorlaten, de nabeelden die je ziet als je in het licht kijkt en het ontdekken van een regenboog aan de hemel. Voorbeelden van momenten waarbij licht ons leven kleurt. Ook als de zon onder gaat speelt licht een grote rol in ons leven. Denk maar aan je nachtlampje of de neonverlichting van winkels.

In Lekker Licht ervaar je door beeldende kunst, modevormgeving, design en muziekvideo’s op prikkelende wijze wat licht doet. Verschillende kunstenaars laten op eigen wijze zien hoe zij licht interpreteren. De tentoonstelling gaat in op de wezenlijke, sociaal-maatschappelijke, religieuze en technologische betekenis van licht.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling Lekker Licht.

  

Ander nieuws

Top