Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Pop-up taalklas in Alexandrium Shopping Center

Nieuws11/09/2018

Afgelopen week vond van 3 tot en met 7 september de landelijke Week van de Alfabetisering plaats in Alexandrium Shopping Center. In deze week vraagt de gemeente aandacht voor laaggeletterdheid in Rotterdam. Dit werd gedaan door middel van een pop-up taalklas in het Shopping Center.

In samenwerking met Stichting Yes we Care en gemeente Rotterdam vonden er deze week pop-up taallessen plaats in het Alexandrium Shopping Center. Bijna 100.000 volwassenen in Rotterdam hebben moeite met lezen, schrijven of rekenen. Met de pop-up taalklas was er de mogelijkheid om gratis aan een taalklas deel te nemen. Tijdens de week van de alfabetisering kregen de deelnemers taaltips om hun taalvaardigheid te verbeteren. De lessen werden door verschillende Rotterdamse taalaanbieders gegeven.

Terug in de schoolbanken
De taalklassen werden van maandag tot vrijdag gegeven op het C&A plein in de Shopping Center.  In de week van de Alfabetisering namen vele bezoekers deel aan de taalklassen. Van jong tot oud. Binnen een kwartier leerden de deelnemers handige taaltips die in de toekomst erg van pas kunnen komen.

Benieuwd naar hoe de taalklassen verliepen? Bekijk dan de foto’s op ons Alexandrium Shopping Center Facebookpagina.

Ander nieuws

Top