Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Public Works: kunstspektakel in stationsgebied Utrecht

Events27/06/2016

Na de grootschalige tentoonstelling Call of the Mall die zomer 2013 in winkelcentrum Hoog Catharijne en op Utrecht Centraal Station plaatsvond, krijgt het Utrechtse stationsgebied dit jaar een nieuw omvangrijk kunstproject: Public Works. Zes toonaangevende kunstenaars(-duo’s) uit binnen- en buitenland maken deze zomer een nieuw, monumentaal werk, samen met en midden tussen het publiek.

De zes kunstenaars zijn Marcus Coates, Sander Breure & Witte van Hulzen, PolyLester (Gabriel Lester & Martine Vledder), Constant Dullaart, Berend Strik en HeHe (Helen Evans & Heiko Hansen). Hen is gevraagd om met hun werk in te spelen op de dynamiek van het gebied en de plaats die het publiek er inneemt. De kunstwerken komen letterlijk in de stroom van passanten, bewoners en mensen te staan. Tijdens Public Works - de naam zegt het al - ligt de focus niet op gebouwen of architectuur, maar op de mensen die zich in dit gebied verplaatsen, er wonen en er werken.

De kunstprojecten en performances zijn in mei 2016 gestart en zijn vanaf september allemaal gelijktijdig te zien.

Atelier Berend Strik in Hoog Catharijne
In Hoog Catharijne opent kunstenaar Berend Striksamen met modeontwerper Aziz Bekkaoui in augustus een openbaar atelier, waar het publiek kan meewerken aan de totstandkoming van de voorstelling Everyman. Deze muzikale theaterproductie wordt van eind oktober t/m begin november opgevoerd door sopraan Nora Fischer, Ensemble Knalpot en enkele acteurs. Strik onderzoekt met Everyman wat voor ‘mens’ onze toekomstige wereld nodig heeft.

Programma
Behalve dat het publiek – onverwacht - in aanraking komt met de bijzondere kunstobjecten en performances, worden er tijdens Public Works publieksprojecten georganiseerd, zoals openbare Public Tours, performances, workshops en de School of Public Works. Inschrijven kan via de website van Public Works.

Agenda
Sander Breure & Witte van Hulzen / op werkdagen 2 mei t/m 31 okt 2016
Marcus Coates / dagelijks 28 mei 2016 t/m mei 2017
PolyLester (Gabriel Lester & Martine Vledder) / dagelijks 17 juni 2016 t/m mei 2017
Constant Dullaart / dagelijks 1 juli t/m 31 okt 2016
Berend Strik & Aziz Bekkaoui / op wisselende dagen 15 aug t/m 6 nov 2016
HeHe (Helen Evans & Heiko Hansen) / dagelijks 1 sep t/m 31 okt 2016

Over Public Works
Public Works is een initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied, in samenwerking met de gemeente Utrecht. Eerder organiseerde Kunst in het Stationsgebied de kunstmanifestatie Call of the Mall in Hoog Catharijne (2013).

Blijf op de hoogte
Houd de volgende nieuwsbrieven in de gaten voor het laatste nieuws over Public Works en het atelier van Berend Strik.

www.publicworksutrecht.nl 

Ander nieuws

Top