Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Sharing is caring

Inspiratie24/01/2019

Shared food is de nieuwe foodtrend van 2019! Wie bestelt er nou één grote maaltijd voor zichzelf? Als je behoort tot de mensen die graag meerdere dingen willen proeven in een restaurant en het gezellig vindt om samen te delen, is deze nieuwste trend iets voor jou. Gelukkig is een bezoekje aan de Markthal hier ideaal voor.

Tapas
Wie een voorkeur voor shared food heeft, roept eigenlijk om tapas. Tapas zijn kleine porties eten die je met je hele tafel deelt. Zo heb je veel verschillende smaken geproefd en zit je aan het eind alsnog écht vol. In Spanje bijvoorbeeld, is dit een heel normale manier van eten. Waar beter te beginnen dan bij 21 Pinchos Tapasbar? De keuze is enorm! Kies bijvoorbeeld voor een portie ham, gamba’s, kroketjes, aardappeltjes of inktvisringen. Geen zin in alleen maar Spaans? Ook bij Obba’s Foodbar zijn de tapas en antipasti heerlijk en kun je deze zelfs samen aan de bar eten!

Shared & healthy

Klaar met je voorproefje bij de tapasbars? Ontdek kraampjes als Elbnuts. Van olijven of nootjes zit je niet snel vol, dus er is ruimte voor meer proeverij én ze zijn hartstikke goed voor je. Als je meer zin hebt in Griekse invloeden, kun je een kijkje nemen bij Elliniko. Behalve streetfood als luxe broodjes, Grieks gebak of crêpes, kun je ook terecht voor verschillende vis- en vleesgerechten.

Delicious shared food

Zin in iets unieks? Ga dan langs Madame Cocos voor een kokosbal. Heerlijk en bijzonder om samen te delen! Ze zijn met de schattige doosjes ook gemakkelijk mee naar huis te nemen voor later. En last but not least: Sushi Sushi heeft weinig uitleg nodig, maar de populaire Japanse gerechtjes staan bekend om het delen! Kortom: genoeg keuze voor wie zo veel mogelijk wil komen proeven samen met vrienden of familie.

Ander nieuws

Top