Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Style, s’il vous plaît

Inspiratie30/11/2017

De straten van Parijs worden ieder seizoen omgetoverd tot een modespektakel tijdens Fashion Week, maar hoe kleedt de typische French lady zich? Tijd om een blik te werpen op de stijl van een echte Franse vrouw. Françaises staan bekend om hun tijdloze, simpele doch stijlvolle en elegante looks, maar hoe creëer je dat ‘je ne sais quoi’ gevoel? Wij gingen op onderzoek uit. 

Pretty basics
How to dress like a Parisian? Ga voor neutrale tinten. Een stijlvolle Française zien we niet snel in bonte kleuren. Een mooie donkerblauwe blazer, een zwarte pantalon of een beige trenchcoat doen wonderen voor de effortlessly chic look waar we naar op zoek zijn. Daarnaast gaat de fashionable Française vaak voor mooie details, zoals een golvend kraagje op een blouse of stijlvolle knopen op een mantel.

Blouse met golvend kraagje – Steps €49,95
Klassieke mantel – Claudia Sträter €299,95

De broek aan
Françaises weten wat ze willen en dat zijn broeken met een mooie fit. Ze geven liever wat extra geld uit aan kwaliteitsproducten dan dat ze voor de eerste de beste pantalon gaan. Toch kun je ook met een kleiner budget prima voldoen aan de Parijse look. Kijk maar naar deze driekwart streepjesbroek van Stradivarius. Mooie fit? check, driekwart pijpen? check, een Parisian streepje? check.

Trousers – Stradivarius €19,95

Flat shoes
Welke schoenen draag je bij een typische Franse look? Ballerina’s zijn het antwoord. De Franse vrouw maakt het zichzelf niet moelijker dan het is door zich in moeilijk beloopbare schoenen te vertonen. Een mooie loafer of instapper is volgens hen tien keer zo elegant. Als we de leopard pointy ballerina’s van Ecco zien snappen we waarom!

Shape pointy ballerina – Ecco €129,99

Accessoires op zijn Frans
Françaises maken hun outfit af met de juiste accessoires. Denk hierbij aan sjaaltjes en hoeden. Ook deze items zijn niet over de top, maar behouden een sophisticated look. Als er één item is dat voldoet aan de Franse standaard dan is het de baret. Ook een sjaaltje om de nek spotten we regelmatig bij stijlvolle Françaises.

Alpino – H&M €9,99
Polkadot sjaal – Bijou Brigitte €6,95

Door

Ander nieuws

Top