Registreren & Inschrijven nieuwsbrief Mijn account

Loguit

Zijn jouw autobanden op spanning?

Nieuws03/12/2019

Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten! Op donderdag 5 december kun je daarom tussen 10.00 uur en 20.00 uur gratis je banden laten oppompen door de medewerkers van Band Op spanning in parkeergarage P5 van Hoog Catharijne!

Hoe werkt het? Medewerkers van Band op Spanning vragen je bij aankomst bij de inrit van P5 of ze gratis jouw bandenspanning mogen controleren. Je ontvangt dan een aanmeldkaart die je achter de ruitenwisser kunt plaatsen. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt vervolgens in de loop van de dag de bandenspanning gecontroleerd. Zo nodig worden de banden opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Als bewijs tref je een nieuw kaartje onder je ruitenwisser aan met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning.

Als je liever geen gebruik wilt maken van deze kosteloze bandenservice, dan kun je dit uiteraard kenbaar maken bij de medewerkers van Band op Spanning. Zij zullen nooit ongevraagd aan jouw auto komen.

Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden duurder. Een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijnstof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik. En wist je dat winterbanden een hogere spanning nodig hebben? Nu het steeds kouder wordt buiten, wisselen veel mensen hun banden om naar winterbanden. 

Kortom, redenen genoeg om op 5 december te parkeren in parkeergarage P5 bij Hoog Catharijne en te zorgen voor goed opgepompte banden onder je auto!

P5

Ander nieuws

Top